torstai 2. syyskuuta 2010

aaarrgghhhNyppii, kyrsii, ärsyttää, perseilyttää, kiristää.
Ihmiset ja niiden puhelimenkäyttötaidot.

Elämä on täynnä pieniä ja suuria ärsyttäviä asioita, mutta tällä hetkellä päällimmäisenä on kaikki asiat mitkä liittyy näihin mukanamme kulkeviin langattomiin luureihin. Anteeksi tarkennan, niiden käyttäjiin.

Yrität soittaa, ei vastausta. Ei soittoa takaisin. Yrität soittaa uudestaan, ei vastausta. Eikä varsinkaan soittoa takaisin. Ajattelet...yritän soittaa huomenna uudestaan. Yrität soittaa uudestaan seuraavana päivänä, ei vastausta, eikä missään nimessä hyvänen aika soittoa takaisin.
OHO, puhelin soi! Sulla on juuri esim. asiakas tai olet vessassa, ettet ehdi vastata. Soitat sekunnissa takaisin (pakkohan sen on vielä olla puhelimen lähellä), EI vastausta. Eikä varmaan tarvitsisi edes sanoa, ei soittoa takaisin. Tässä vaiheessa alkaa olla sellainen olo, että olenko mä käynyt huomaamattani kusemassa vastaanottajan muroihin tai syömässä sen piilosuklaat?
Luovutat, tai kirjoitat asiastasi a) 1000 merkkiä pitkän teksiviestin b) vähintään yhtä pitkän meilin.
Riippuen asian tärkeydestä valitse parhaiten soveltuva vaihtoehto. Kaikkiin vaihtoehtoihin sisältyy jonkin asteinen hermojen meneminen ja tukan harveneminen.

Tapaus kaksi.
Saat tekstiviestin. *piip piip* Tekstiviesti loppuu johonkin selvennystä vaativaan lauseeseen. Lähetät takaisin kysymyksen...? Ei vastausta.
Lähetät perään selventävän kysymyksen. Menee pari tuntia, tsekkaat vielä...vielä kerran. Ei vastausta. Luovutat, ja lähetät edellistä asiaa enää millään lailla miettien täysin aiheeseen liittymättömän uuden tekstiviestin. Ei vastausta...pari tuntia...ei vieläkään minkäänvaltakunnanedespuolikasta vastausta.

Tälläisistäkin asioista pitäis varmaan järjestää jotain kursseja. Puhelimenkäyttöetiketti; kuinka et aiheuta lähipiirillesi oireita puhelimenkäyttötavoillasi. Tähän etikettiin pitäisi sisällyttää myös osio, missä ihmiset jotka yleensä aina vastaavat kaikkeen nopeasti olisivat velvoitettu tekemään niin aina, vaikka olisi mikä tilanne. Soittaja tai tekstiviestin lähettäjä voi huolestua paljonkin jos ei "yleensäsevastaainanopeasti"-kaveria saakaan yhtäkkiä kiinni. "No nyt se on kuollu!"
Nyt mä laitan oman puhelimeni kiinni, HAH siitäs saavat! Nih!

Kyllä mä elän ja rakastan taas kohta kaikkia!
Annik!

4 kommenttia:

Success kirjoitti...

Sooorii beibiiii, en oo kattonu puhelinta. Se oli takahuoneessa. Nyt katoin sen, kun luin tän :D En kyl silti ehkä jaksa naputella vastausta, kerron jossain muualla. Napu napu.

T: Tapaus kaksi.

Annik! kirjoitti...

*näyttää kieltä*

Ps. Vien sulta S:än.

Anonyymi kirjoitti...

Hahahaaaa kenenköhän puhelinkäyttötavoista tämä teksti kumpuaa....erh....:) Voi anteeksi, ei tekosyitä:)

Muah ha haaa

J.

Annik! kirjoitti...

Voi Japu, et sä ihan väärässä ole, mut tiedätkö...teitä on muitakin! Tälläkertaa et ole edes pääpiru :D
Ja sun kanssa mä olen tottunut, joten carry on hehe

Annik!