keskiviikko 4. elokuuta 2010

Sokerista, syksytuulesta, Spaissareista ja Hansonista...

...niistä on pienet Annik!:t tehty. Voi hyvänen aika.

Mun synttärit on syyskuussa, the grand 25. Yritän kasata sinne soittolistaa, mikä kuvastaisi mun musiikillista makua siitä asti kun mä olen jotain musiikista tajunnut. Se ei tule sisältämään biisejä mitä kuuntelin orjallisesti ja intohimoisesti vain siksi, että meidän äiti tai isä niitä kuunteli. Esimerkiksi Arja Korisevaa, Tapani Kansaa tai aina niin rentouttavaa panhuilu musiikkia (covereina tietysti).

Mun ihan ensimmäinen levy oli joku Smurffit kokoelmalevy. Aion diktaattorimaisesti jättää senkin huomioimatta. Toinen levy oli LP...mä sain sen mun veljeltä, ja voiko mikään olla suloisempaa kuin tämä:Mun veli oli oikea rockabilly poika, coolein ikinä. Mä saan olla mun nykyisestä musiikillisesta tasosta ja ymmärryksestä hyvin paljon broidille kiitollinen...ilman broidia saattaisin kuunnella vieläkin tätä:Princessan piti olla vielä mainstreamista poikkeavaa angstailua mitä kukaan muu ei kuunnellut. Salli mun nauraa.

Spaissarit. Lempibändi vieläkin. GIRL POWER!
Spice Girls teki musta sen mitä mä olen. Ei yhtään enempää eikä yhtään vähempää. Ja kyllä, mä itkisin onnesta jos Baby, Scary, Ginger, Sporty ja Posh nähtäisiin Suomessa vielä joskus...tai ihan missä tahansa, I say I'll be there!
Katkeruus siitä etten päässyt Sapaissareiden Suomen keikalle 90-luvulla on voimissaan vieläkin...varsinkin, kun se oli Spaissareiden viimeinen keikka yhdessä! Elämä on niin julmaa. (Tai siis meidän mutsi on julma.)Ja sit mun ensimmäinen ihan oikea sydäntä riipivä ihastuminen. Mä kipitin esiteininä pitkin metsäpolkuja koiran kanssa ja nyyhkin hiljaa, kun en koskaan voinut saada Taylor Hansonia. Kaikki kaverit ihmetteli, että "Miks?" sehän näyttää ihan tytöltä!!...no niinhän se näyttääkin.Huoh. Mmmbob duppidappaiduppaa!

Hansonista eteenpäin fanituksesta veriset kyyneleet on vähentyneet, mutta yhtyeiden musiikillinen kunnioitus ei. Mun synttäri soittolistasta tulee paras.

The XX, Moloko, Jamie Cullum, Jenny Wilson, Belle&Sebastian, The Drums, Sia, Robyn, SMG, The Ark, M.I.A., Aretha Franklin, Stevie Wonder, Lily Allen, Fleet Foxes, First Aid Kit ja paljon paljon muita. Oh goody!


Annik!

2 kommenttia:

Draamakuningatar kirjoitti...

Hihii, Hansonit olikin jo melkein jäänyt unholaan. Ihania biisejä <3!

Annik! kirjoitti...

Pakko myöntää et unohdin Hansonin melkein itsekin...kamalan noloa. Mut ei enää! Mmmmbob raikuu kajareista niin että naapuritkin kuulee! Halusivat tai ei. :D